Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Accessoires (6)Bankirai (2)Blokhutten (1)Bouwhout (7)Carports & Garages (1)Deuren (7)Haardhout (4)Kozijnen (3)Overig (26)Palen (3)Pallethout (2)Plaatmateriaal (7)Poorten (0)Prieelen (0)Rondhout (3)Software (2)Speeltoestellen (1)Steigerhout (1)Tropisch hardhout (13)Tuinafscheiding (1)Tuinhout (5)Vloerdelen (5)Vlonders (3)


Vloerdelen - Houthandel

Hier vindt u een overzicht aan houten vloerdelen om uw interieur helemaal af te maken. Voor massief eikenhout en simpel parket zowel nieuw als tweedehands. U kunt gratis in contact komen of zelf adverteren door aan te melden op deze pagina.


Houten vloer brengt sfeer

Als natuurproduct is ieder onderdeel van een houten vloerdeel uniek aan elkaar. Deze samensmelting van verschillende houtnerven vormen samen een ongeëvenaarde sfeer. Een houten vloer kan een ruimte helemaal samen brengen en een voorheen saai geheel volwassen schoonheid mee geven. Om uw houten vloer tot zijn recht laten komen kunt u het beste de muren en plafonds een hele lichte tot witte kleurtint maken. Zo heeft uw vloer de ruimte om te ademen en valt het niet weg als de ondergrond van uw leefruimte.


Voor- en nadelen van een houten vloer

Hout is een natuurproduct en dat kan zowel voor- als nadelen met zich mee dragen. Een vloer van hout is hier geen uitzondering op. Door de temperatuur en de luchtvochtigheidsgraad van de ruimte kunnen ze krimpen of uitzetten dus is het wenselijk om de vloerdelen niet te strak te bevestigen. Mocht er iets stuk gaan aan uw houten vloer dan is het ook mogelijk om dit te herstellen of zelf een geheel nieuw vloerdeel te bestellen ter vervanging. Een solide ondervloer voor de vloerdelen moet ook aan een aantal eisen voldoen. De beste ondervloer is er een die waterpas ligt, egaal van structuur is en waar geen vocht of schimmel in zit.


Manieren van vloeren leggen

Mocht u besluiten een houten vloer aan te schaffen dan zijn er een aantal manieren om deze te leggen en vervolgens bevestigen. Het leggen van vloeren kan afhangen van de beschikbare ruimte of het gewenste patroon. De meest voorkomende zijn de Hongaarse punt, visgraat of een tegelpatroon. De meest voorkomende manieren van bevestiging zijn zwevend, gespijkerd of verlijmd. Zwevend houdt in dat de vloerdelen niet op de grond, maar aan elkaar bevestigd worden door een kliksysteem of anderzijds. Gespijkerd en verlijmd houdt in dat de vloerdelen direct aan de ondergrond worden vast gemaakt door respectievelijk te spijkeren of lijmen.