Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Accessoires (6)Bankirai (2)Blokhutten (1)Bouwhout (7)Carports & Garages (1)Deuren (7)Haardhout (4)Kozijnen (3)Overig (26)Palen (3)Pallethout (2)Plaatmateriaal (7)Poorten (0)Prieelen (0)Rondhout (3)Software (2)Speeltoestellen (1)Steigerhout (1)Tropisch hardhout (13)Tuinafscheiding (1)Tuinhout (5)Vloerdelen (4)Vlonders (3)


Speeltoestellen - Houthandel

Op deze pagina staat een overzicht van aangeboden materiaal voor houten speeltoestellen. Geschuurd en zonder scherpe randen om de kleinste onder ons veilig te laten spelen.


Uw speeltoren zelf samenstellen

Net als de fantasie van de kinderen die er op spelen ben je vrij om zelf het speeltoestel naar wens in te richten. Het belangrijkste is natuurlijk het speelplezier van de kinderen die er hun kleine avonturen op gaan beleven. Probeer dus zo goed mogelijk om een omgeving te maken waarin hun creativiteit en plezier wordt gestimuleerd. Zorg allereerst voor een stevig en stabiel raamwerk waar je zelf elementen zoals een schommel, klimwand, glijbaan of trapladder aan toe kan voegen. Een bepaalde thematiek doet het ook altijd goed en u weet het beste waar uw kind van houdt. Misschien zijn ze dol op cowboys of prinsessen en dat kan de basis vormen voor de stijl van het speelhuis door leuke elementen uit die werelden er aan toe te voegen. Laat vooral ook uw kind mee beslissen om samen een eigen speelplaats te maken.


Veiligheid voorop

De veiligheid van de kinderen die het speeltoestel of speeltoren gaan benutten is een van de meest belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Zorg bij het maken van het toestel voor zo weinig mogelijk metalen uitsteeksels of scherpe randen. Vlak en schuur al het materiaal zo veel mogelijk af en kies voor een zachtere houtsoort die ge´mpregneerd is. De meeste speelhuizen zijn niet heel erg hoog en wanneer ze in uw tuin staan volstaat een zachte grasmat als een degelijke ondergrond. Ongelukken zitten in een klein hoekje en tijdens het drukke klim- en klauterwerk wil er wel eens iets fout gaan. Voor een extra laag aan zekerheid kunt u een ondergrond van zand, houtsnippers of rubberen tegels aanleggen.


Particulier en professioneel speeltoestel

De meeste speeltoestellen die u koopt bij een gecertificeerde handelaar hierin zijn enkel geschikt voor particulier gebruik onder het toezicht van de ouder(s). Dus mocht u voor uw kinderdagverblijf of school een speeltoestel willen plaatsen dan zult u moeten denken aan een professioneel model dat voorzien is van een keurmerk. Er zijn bepaalde Europese normen waar de grotere speeltoestellen die publiekelijk gebruikt worden aan moeten voldoen voor de veiligheid van de kinderen die het gebruiken.