Houthandel regio Zaandam

Houthandel regio Zaandam

Zaandam en de Zaanstreek vormen het hart van de Nederlandse houthandel. Al in de 17e eeuw was die positie als centrum van houthandel en houtverwerking een begrip in Europa. Ook nu nog vind je in en rond Zaandam vele houthandelsbedrijven met eigen zaag- en bewerkingsafdelingen. Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste houthandelaren in de directe omgeving van Zaandam.


Landelijke en regionale houthandel in Zaandam

In en rond Zaandam vindt u zowel de landelijke houthandelaren als vele gespecialiseerde kleinere en grote houthandels. Het aanbod van houten producten is dan ook enorm divers. Natuurlijk kunt u bij alle houthandelaren terecht voor houten bouwmaterialen, kozijnen en vloerdelen. Ook tuimaterialen en complete tuinhuizen en blokhutten zijn welhaast overal leverbaar. Wat de verschillende houtsoorten betreft kunt u terecht voor alle houtsoorten van vurenhout tot hardhout, bankirai, meranti, eikenhout, Douglas hout en een groot assortiment aftimmerhout.


Houthandel ADB Zaandam

Deskundigheid en vakmanschap zijn de vaste waarden van deze Zaanse houthandel die zich vooral richt op een professionele klantengroep. ADB is sterk in de import van en levering van Europese houtsoorten. Ook heeft men een scherp oog voor het milieu en de herkomst van haar houten producten. ADB heeft een ruime keuze in Vuren, Robinia, lariks, Grenen, Douglas, Eiken en Cloeziana houtsoorten.

Direct naar de website van ADB Hout B.V.


House of Timber houthandel

Gelegen aan de Dwarstocht 3 te Zaandam vindt u House of Timber, een 100% dochterbedrijf van ADB Zaandam die zich richt op de specifieke markt voor houten stadsmeubilair en landschapsinrichting. Naast deze zeer specifieke doelmarkt onderscheidt het bedrijf zich door naast houten producten ook kunststof en metalen producten voor dezelfde markt aan te beiden. De nadruk ligt echter op de houten producten zoals houten stadsbanken, bloembakken en markeringspalen.

Direct naar de website van House of Timber


Koninklijke Jongeneel houthandel

Gelegen in het industrie- en havengebied van Zaandam heeft Koninklijke Jongeneel een ruime vestiging waar u vele houtmaterialen op voorraad vindt. Men richt zich op de particuliere en professionele markt waarbij van oudsher de handel in hardhout, naaldhout en houten plaatmateriaal de kern van het assortiment vormt. Natuurlijk vindt u er ook houten kozijnen, dak- en gevelmateriaal en diverse houtbewerkingsgereedschappen.

Direct naar de website van Koninklijke Jongeneel B.V.


Houthandel PontMeyer Zaandam

Vandaag de dag de grootste houthandelaar in Nederland, zeker na de overname van Koninklijke Jongeneel in 2015. Een mooie afsluiter in dit overzicht is PontMeyer, niet zozeer vanwege haar macht en kracht in de Nederlandse houthandel maar vooral omdat dit bedrijf een groot deel van haar succes te danken heeft aan Zaandam. Na opening van het Noordzeekanaal in 1876 verhuisde William Pont de toenmalige houthandel Boot & Pont van Edam naar Zaandam op het later genoemde William Pont Eiland. Daarna is het bedrijf sterk gegroeid. Nu vindt u de vestiging van PontMeyer aan de Symon Spiersweg in Zaandam.

Direct naar de website van PontMeyer Zaandam