Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Accessoires (6)Bankirai (2)Blokhutten (1)Bouwhout (7)Carports & Garages (1)Deuren (7)Haardhout (4)Kozijnen (3)Overig (26)Palen (3)Pallethout (2)Plaatmateriaal (7)Poorten (0)Prieelen (0)Rondhout (3)Software (2)Speeltoestellen (1)Steigerhout (1)Tropisch hardhout (13)Tuinafscheiding (1)Tuinhout (5)Vloerdelen (5)Vlonders (3)


Deuren - Houthandel

In dit overzicht vindt u een overzicht aan advertenties door kopers en verkopers van houten deuren. Voor zowel simpele partij- als antiekdeuren bent u op de juiste pagina.


Van antiek tot modern

Hout wordt al sinds dat mensen met gereedschap om konden gaan gebruikt als bouwmateriaal. Het is een duurzaam, betrouwbaar en bewerkbaar materiaal dat al vele jaren ideaal is om deuren en kozijnen van te maken in allerlei stijlen. Een deur is het eerste gezicht dat men ziet van een huis of kamer en vormt zo vaak een eerste indruk. Het is belangrijk om een deur te kiezen die past bij de uitstraling van de rest van het huis. Rond de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw werd het de stijl om meer moderne en strakke deuren te plaatsen. De oude voordeuren die een authentieke karakteristiek met zich mee droegen leken uit het straatbeeld te verdwijnen. Tegenwoordig zijn mensen minder conform naar het straatbeeld en durft men meer gewaagde combinaties tussen klassieke en moderne elementen te maken in en rond het huis. Vooral het gebruik van antieke deuren of enorme schuifdeuren afkomstig van een stal vallen goed te combineren met een strak en simpel interieur. Met deze gewaagde combinaties maak je een statement en creëer je een sfeervolle impressie.


Houten deuren voor een natuurlijke uitstraling

Een deur van hout heeft een bepaalde natuurlijke uitstraling dat door andere materialen lastig te evenaren is. Om deze mooi te houden hebben ze wel enig onderhoud nodig, maar zo kunt u wel om de zoveel tijd blijven variëren. U kunt de kleur relatief goedkoop aanpassen door even schuren en verven en zo een hele frisse nieuwe look te maken. Door een goede voor- en nabehandeling met premium materialen kunnen uw houten deuren tot wel tien jaar mooi blijven. Zo heeft u het onderhoud van uw houten deuren helemaal zelf in de hand en heeft u er haast geen omkijken naar tegenover een ander materiaal.


Voor zowel binnen als buiten

Waar komt uw houten deur te staan? Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten wanneer u een deur zoekt. Een buitendeur zoals uw voordeur of een die opent naar uw tuin of garage krijgt meer met meer weersomstandigheden te maken dan een die zijn hele levensduur binnen staat. Houten deuren zijn enorm veelzijdig in de uitvoering en toepassing. De soort hout die u gebruikt is hierbij van groot belang voor de levensduur. Voor buiten is het aan te raden om een steviger tuinhout of geïmpregneerd hout te gebruiken dat onder druk en door de toepassing van bepaalde middelen een grotere levensduur is gegeven. Zo blijft het jaren beschermt tegen schimmels, insecten en andere vormen van erosie.