Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Accessoires (6)Bankirai (2)Blokhutten (1)Bouwhout (7)Carports & Garages (1)Deuren (7)Haardhout (4)Kozijnen (3)Overig (26)Palen (3)Pallethout (2)Plaatmateriaal (7)Poorten (0)Prieelen (0)Rondhout (3)Software (2)Speeltoestellen (1)Steigerhout (1)Tropisch hardhout (13)Tuinafscheiding (1)Tuinhout (5)Vloerdelen (5)Vlonders (3)


Prieelen - Houthandel

Deze pagina bevat een compleet overzicht van kopers en verkopers van prielen van hout. Ideaal om de tuin een klassieke en verfijnde uitstraling te geven.


Er zijn helaas nog geen advertenties aanwezig in de categorie Prieelen. Wilt u advertenties plaatsen in deze categorie? Registreer en plaats uw advertenties gratis in de categorie Prieelen.


Nieuwe advertenties


Geschikt voor ieder seizoen

Prieelen komen in veel verschillende uitvoeringen en kunnen naar uw smaak gemakkelijk aangepast worden. De meest standaard uitvoering van een prieel bestaat uit een aantal palen met daarboven een dak geplaatst. Zo heeft u een rustig vertoef waar u droog van de regen of in de schaduw kunt ontspannen. De meeste uitvoeringen zijn voorzien van open latwerk waar u prachtig bloemen of een klimop kunt plaatsen. Het is ook mogelijk om een aantal wanden toe te voegen aan een prieel zodat ook de wind u niet in de weg kunt staan om in alle rust te genieten in uw tuin.


Klassieke klasse met een Prieel

Van oudsher heeft een prieel een romantische connotatie. Bij een prieel denkt met aan een enorm landgoed met een slot of landhuis waar in de tuin er een aantal strategisch geplaatst staan. Deze werden vanaf de zeventiende eeuw gebouwd door welgestelde in Nederland als een kleine overkapping ter vrijetijdsbesteding. In die tijd stonden ze ook wel bekend of theekoepel of tuinkoepel. Dit verklapt ook waar ze destijds voornamelijk voor gebruikt werden. Het was een buitenshuis vertoef waar men rustig kon zitten om het landgoed om zich heen te bewonderen onder het genot van een kop thee en een versnapering. Tegenwoordig worden deze bouwwerkjes in veel gevallen omgeroepen tot een monument.


Keuzes bij een prieel

Enthousiast geworden over de mogelijkheden van een prieel? Dan kunt u via HoutHandelaren.nl snel aan de slag! Op deze website kunt u alle benodigdheden om er zelf een te maken of een kant-en-klaar model vinden. Voor u aan een dergelijk project begint is het wel zaak om te kijken naar uw beschikbare ruimte. Waar wilt u het voornamelijk voor gebruiken? Hoeveel ruimte moet er onder het dak beschikbaar zijn? Wilt u een plat, spits of een klassiek koepeldak er op laten rusten? Deze en vele andere beslissingen zijn van belang om helder te hebben voor u begint. Zo kunt u een prachtig pronkstuk als aanvulling op uw tuin maken die een vlaag van romantiek uit het verleden met zich mee neemt.