Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Accessoires (6)Bankirai (2)Blokhutten (1)Bouwhout (7)Carports & Garages (1)Deuren (7)Haardhout (4)Kozijnen (3)Overig (26)Palen (3)Pallethout (2)Plaatmateriaal (7)Poorten (0)Prieelen (0)Rondhout (3)Software (2)Speeltoestellen (1)Steigerhout (1)Tropisch hardhout (13)Tuinafscheiding (1)Tuinhout (5)Vloerdelen (5)Vlonders (3)


Rondhout - Houthandel

Hier bent u op het juiste adres voor rondhout in alle vormen. Deze worden kosteloos aangeboden en u kunt gratis in contact komen met de adverteerder. Ideaal voor weipalen en om andere afzettingen te maken.


Rondhoutverwerking

In Nederland zijn er een aantal instanties die zich bezighouden met de verwerking en exploitatie van rondhout. Hier zijn sinds 1985 strenge regels voor gemaakt zodat zowel consument als verkoper weet wat er verstaan wordt onder rondhout. Rondhout komt in vele verschillende vormen en kan afhankelijk van de uitvoering een uniek product maken. De meeste korte palen zijn afkomstig van de takken van grote bomen die op maat gezaagd worden en vervolgens gestript van hun huid. Afhankelijk van waar het voor gebruikt wordt kan rondhout ook lichte, natuurlijke krommingen hebben en nog voorzien zijn van een bast. Deze worden meestal behandeld zodat het lang gepreserveerd blijft en je een natuurlijk effect in het materiaal behoudt.


Omheining en constructie

Bij de term rondhout gaat het over allerlei vormen van ronde palen. Deze kunnen uitgevoerd worden in diverse dikte- of doorsnee maten in uiteenlopende lengtes. Het meeste rondhout bestaat uit ge´mpregneerde tuinpalen en zijn ideaal om dus in de buitenlucht gebruikt te worden. Zo blijven ze goed beschermd tegen de effecten van schimmel door vocht en andere vormen van rot. U kunt gemakkelijk een hek of omheining fabriceren door om uw rondhout wat stevig gaas of spandraad te plaatsen. Vaak wordt rondhout ook gebruikt om een constructie of een jonge boom wat stevigheid mee te geven.


Gefreesd of geschilde palen

Rondhout komt in veel verschillende uitvoeringen en zijn inzetbaar voor verschillende doeleinden. De meest voorkomende onderscheiding in rondhout is tussen gefreesde of geschilde palen. Gefreesde palen zijn ideaal voor het betere strakke constructiewerk aangezien deze het meest recht zijn gemaakt en gladgeschuurd. Zo heb je een stabiele basis met een makkelijk te bewerken ondergrond. Geschilde palen zijn meer karaktervol omdat ze ruw afgeschuurd zijn met een collectie aan happen uit de bovenlaag. Ze hebben een pokdalig oppervlak en zijn daarom beter voor het minder precieze, ruige werk.