Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Accessoires (6)Bankirai (2)Blokhutten (1)Bouwhout (7)Carports & Garages (1)Deuren (7)Haardhout (4)Kozijnen (3)Overig (26)Palen (3)Pallethout (2)Plaatmateriaal (7)Poorten (0)Prieelen (0)Rondhout (3)Software (2)Speeltoestellen (1)Steigerhout (1)Tropisch hardhout (13)Tuinafscheiding (1)Tuinhout (5)Vloerdelen (5)Vlonders (3)


Overig - Houthandel

Op deze pagina staat een overzicht van de overige hout of diensten voor de bewerking van hout. U kunt geheel gratis reageren of zelf uw overige houtproducten aanbieden door aan te melden.


Verschillende hout diensten

Diensten of vormen van hout die niet in andere rubrieken terecht kunnen vindt u in deze rubriek terug. Zoekt u toevallig naar een timmerman, specifieke machine of service voor de bewerking van uw hout? Dan bent u hier op de juiste pagina belandt voor al uw hout wensen. Dit is ook de ruimte voor specifieke soorten hout of meubilair in partijen aan te bieden. Voor zowel de hobbyist, aannemer en de professionele timmerman is er van alles te vinden op HoutHandelaren.nl.


Hout laten impregneren of behandelen

Door hout op de juiste manier laten verduurzamen en onderhouden verlengt u de levensduur aanzienlijk. Dit kan door beitsen, dompelen of impregneren plaatsvinden. Beits bestaat er in zowel dekkende als transparante vormen. Door transparante beits te gebruiken blijft de houtnerf en natuurlijke kleur van het hout het beste intact. Mocht u weinig omkijken willen hebben naar uw hout kunt u het op twee manieren laten impregneren. Door uw partij hout te dompelen wordt het in een bad met impregneermiddel gezet om het middel door het hout op te laten nemen. Dit is niet ideaal voor alle houtsoorten aangezien sommigen een hoger vochtpercentage bezitten. Zo kan er minder middel in het hout trekken. De andere manier om hout te impregneren is door het impregneermiddel er in te laten persen. Dit wordt gedaan in een ketel die vacuüm gezogen wordt waar men later het middel toe voegt. Onder hoge druk wordt het middel in het hout geperst. Deze laatste techniek wordt gezien als de meest effectieve manier van hout preserveren voor een optimale levensduur.


Verhuur en verkoop van hout machines en diensten

Waarschijnlijk heeft u niet alle machines om hout te verwerken in uw garage of op uw bedrijf staan. Mocht u op zoek zijn naar een specifieke machine dan kunt u hier zoeken naar een tijdelijke of permanente oplossing. Ook voor wat zaag- of behandelwerk kunt u in deze rubriek zoeken naar wat u nodig heeft. Van houtversnipperaar en kloofmachines tot aan een bedrijf dat met een zaagmachine die perfect op formaat uw materiaal snijdt.