Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Accessoires (6)Bankirai (2)Blokhutten (1)Bouwhout (7)Carports & Garages (1)Deuren (7)Haardhout (4)Kozijnen (3)Overig (26)Palen (3)Pallethout (2)Plaatmateriaal (7)Poorten (0)Prieelen (0)Rondhout (3)Software (2)Speeltoestellen (1)Steigerhout (1)Tropisch hardhout (13)Tuinafscheiding (1)Tuinhout (5)Vloerdelen (5)Vlonders (3)


Steigerhout - Houthandel

Wilt u zelf een meubelstuk van steigerhout bouwen? Hieronder volgt een overzicht van aanbieders die zich aangemeld hebben op deze pagina. U kunt zelf ook kosteloos reageren of zelf aanbieden door aan te melden.


Afkomst van steigerhout

Steigerhout is in haast ieder geval gemaakt van vurenhout. Steigerhout krijgt zijn naam omdat het meestal gebruikt werd voor steigers. De planken zelf zijn vrijwel altijd erg dik omdat het een zware houtsoort is. De charme van deze houtsoort zit hem in de verwering die optreedt. Verwering door zon, wind en regen geven het een extra laag aan karakter mee aan een al robuuste houtsoort. Het krijgt na verloop van tijd een grijze kleur mee. Deze charmante houtsoort is ideaal voor het maken van buitenmeubels of het bedekken van een muur. Zo heb je een stoer materiaal dat door verloop van tijd alleen maar meer aantrekkelijk zal worden.


Kwaliteit en onderhoud

Steigerhout wordt voornamelijk gemaakt van naaldhout afkomstig van vuren, grenen of lariks. Het heeft als kwaliteit dat het snel vocht opneemt, maar ook heel snel droogt. Zorg er dus voor bij het maken van een constructie uit steigerhout dat het met enige speling is gemonteerd. Door het vrijwel constante krimpen en uitzetten van het hout kunnen er met een te strakke constructie snel scheuren optreden in het hout. Zorg er ook voor dat u uw steigerhout behandeld met een lak of beits die vochtregulerend werkt. Door de hoge vochtopname van het hout kan er veel resterend vocht in het hout zitten dat er anders niet meer uit kan. Zo treedt er snel rot op in het materiaal. Door het hout goed te behandelen en door te zorgen dat het vocht goed weg kan komen kunt u er jaren plezier van hebben.


Steigerhout als natuurproduct

Het meeste ECO Steigerhout wordt op een heel natuurvriendelijke wijze gewonnen uit naaldbomen. Bij de verwerking wordt haast niets van het hout verspild en zelfs wanneer er scheuren of gaten in het hout zitten draagt dit bij aan de charme van het materiaal. Het weinig restmateriaal dat optreedt is ook prima bruikbaar om de verwerkingsplantage tijdelijk te voorzien van groene energie door te stoken.