Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Accessoires (6)Bankirai (2)Blokhutten (1)Bouwhout (7)Carports & Garages (1)Deuren (7)Haardhout (4)Kozijnen (3)Overig (26)Palen (3)Pallethout (2)Plaatmateriaal (7)Poorten (0)Prieelen (0)Rondhout (3)Software (2)Speeltoestellen (1)Steigerhout (1)Tropisch hardhout (13)Tuinafscheiding (1)Tuinhout (5)Vloerdelen (5)Vlonders (3)


Tropisch hardhout - Houthandel

Tropisch hardhout geeft uw interieur of project een luxueuze uitstraling. Op deze pagina vindt u een overzicht aan aanbiedingen voor de in- en verkoop van tropisch hardhout. Door aan te melden kunt u gratis in contact komen met aanbieders of zelf uw tropisch hardhout adverteren.


Tropisch hardhout soorten

Er zijn ontzettend veel soorten hard- en zacht hout van verre- en eigen bodem. De meer exotische vormen van hout zijn hier geen uitzondering op. Tropisch hardhout heeft als kenmerk goed tegen de zon en vochtigheid te kunnen en is daarom ideaal om te gebruiken in de buitenlucht. De meest voorkomende soorten tropisch harthout zijn Bankirai, Azobé, Ayous, Cumaru, Iroko, Jatoba, Afzelia en Afrormosia en deze hebben enorm uiteenlopende texturen en kleuren.


Sterke warme uitstraling

Tropisch hardhout heeft als kwaliteit dat het voornamelijk in warme tinten voorkomt. De unieke houdnerf die het hout meestal bezit is ook aantrekkelijk om te combineren met andere patronen. Tropisch hardhout geeft uw huis of buitenmeubels een warme en daardoor uitnodigende look. Deze esthetiek komt wel met een prijskaartje aangezien het importeren en behandelen van dit soort hout een kostbaar proces is. Daar tegenover staat wel een product dat vele jaren mooi zal blijven en daardoor voor eventuele verkoop zijn waarde goed zal houden.


Duurzaam en verduurzaamd

Let goed op bij de koop van tropisch hardhout dat het voorzien is van een keurmerk dat aantoont dat het niet alleen duurzaam maar ook verduurzaamd is. Dit zijn twee verschillende aspecten, maar vertellen u veel over de kwaliteit en de afkomst van het hout. Duurzaam betekent dat er in de productie en het kappen van het product rekening is gehouden met de omgeving en de lokale bevolking. Hiervoor kunt u kijken naar het zogenaamde FSC-keurmerk als garantie dat het van een duurzaam beheerd productiebos afkomstig is. Wanneer je over verduurzaamd hout spreekt dan heeft men het over hout dat voorzien is van een speciale behandeling. Zo verleng je de levensduur van het hout aanzienlijk tegen de elementen. Hier zijn diverse erkende keurmerken voor in circulatie.