Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Accessoires (6)Bankirai (2)Blokhutten (1)Bouwhout (7)Carports & Garages (1)Deuren (7)Haardhout (4)Kozijnen (3)Overig (26)Palen (3)Pallethout (2)Plaatmateriaal (7)Poorten (0)Prieelen (0)Rondhout (3)Software (2)Speeltoestellen (1)Steigerhout (1)Tropisch hardhout (13)Tuinafscheiding (1)Tuinhout (5)Vloerdelen (5)Vlonders (3)


Pallethout - Houthandel

Bent u op zoek naar pallethout om een authentieke look te creėren of gewoon voor een snelle constructie? Dan bent u op deze pagina op het juiste adres! Enorm populair om zelf kleine meubelstukken te maken.


Robuuste uitstraling

Het meeste pallethout dat te verkrijgen is komt van pallets af die nogal wat meegemaakt hebben. Door de diverse brandmerken en stempels die er op kunnen zitten heb je ook een unieke uitstraling die haast niet te imiteren is bij een ander materiaal. Bij de meeste constructies die mensen van pallethout maken laten ze ook gedeeltelijk de pallet in elkaar zitten zodat het nog goed te herkennen is als een pallet. Zo krijg je een krachtige vormentaal die in een minimaal bekleed interieur perfect tot zijn recht komt als een stoer object.


Herbruikbaar en trendy

Pallethout van gebruikte pallets is behandeld tegen diverse insecten en kan tenzij het langdurig nat is geworden haast niet schimmelen. Zo kun je van oude pallets die niet langer in gebruik zijn de planken voorzichtig los halen om hier een trendy object van te maken. Wees wel voorzichtig met de spijkers, nietjes en splinters die nog aan de pallet vast zitten. Het is ook een goed idee om de planken afkomstig van de pallets nog even licht te schuren en selectief te zijn in welke je gebruikt. Het zou immers jammer zijn wanneer je een mooi meubel of voorwerp maakt waar al een paar kleine scheuren in het materiaal zitten die steeds groter worden. Al met al is pallethout een prachtig materiaal om nieuw leven in te blazen. Zo ben je milieubewust bezig.


Goedkoop en makkelijk te verkrijgen

Overal moeten goederen naar verstuurd worden en deze hebben een ondergrond nodig. Houten pallets worden enorm veel gebruikt tijdens het transporteren van goederen en deze hebben een bepaalde levensverwachting. Wanneer ze opgebruikt zijn kunnen ze gelukkig nog benut worden. Door de grote circulatie van pallets zijn ze heel gemakkelijk en in grote hoeveelheden te verkrijgen. Hierdoor is de prijs ook lager dan regulier hout, maar nog steeds heel bewerkbaar om een constructie mee maken of een ondergrond te bedekken.